Gong Xi Fa Cai

I dag er nyttårsaften igjen - for det kinesiske nyttår som starter i morgen. Slangens år starter og i Kina og mange andre land med kinesisk tradisjon er det viktigste ferie i året. Det er vanlig å gjøre det fint i hjemmet og pynte med typiske dekorasjoner som lykter og papir med gode ønsker i rødt og gull. Mange kjøper nye klær for dagerne som kommer til å symbolisere en ny start. Familier kommer sammen for middager hvor de spiser spesielle måltider som skal representere lykke, trivsel og velstand.

En annen typisk ting er "Hong Bao", en fin røde konvolutter med penger tildelt i hovedsak barn. Red er en heldig farge og konvolutten er et symbol på det kommende årets rikdom og lykke. Tallet 8 er regnet som et lykketall, og jeg vet det er mange, mange konkurranser i de landene hvor du kan vinne 888, 8888, eller til og med 88888 i landets valuta.

Dessverre har jeg ikke funnet noen tilsvarende konkurranse i Norge. Hva med å ta del i åtte konkurranser i stedet, kanskje det gir ekstra flaks;) I denne konkurransen du kan ivarjefall konkurrere for en tur til Kina Vinn reise til Kina

alternative_text

Gong Xi Fa Cai! (løst oversatt betyr det et ønske om en lykkelig vellykket år) ©KonkurranseSentralen 2013-02-09

.